Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7-10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 Το ΣΕΘ – «Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα, την Ψυχαγωγία, τον Πολιτισμό» – είναι το σωματείο που ασχολείται με τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον ευρύτερο κλάδο του θεάματος.


Το σωματείο αγκαλιάζει όλες τις ειδικότητες του κλάδου: καλλιτέχνες, τεχνικούς, υποδοχή κοινού και υποστηρικτικό προσωπικό.

Μέλη του σωματείου μπορούν να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο θέατρο, τη ψυχαγωγία και τους χώρους πολιτισμού, ενδεικτικά: θέατρο, μουσική, χορό, πολυχώρους, οργανισμούς πολιτισμού, συναυλίες, ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις, γραφεία παραγωγής κτλ., ανεξάρτητα από τη φύση της σύμβασής τους, την ειδικότητα, τον τόπο ή τους όρους της παρεχόμενης εργασίας και ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μηνιαίος μισθός, κατ’ αποκοπή, ωρομίσθιος κλπ) ή τον τυπικό χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης.

Σκοπός του σωματείου είναι να εκπροσωπήσει όλους όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις και φορείς στον κλάδο του θεάματος. Στόχος του είναι να συνενώσει τα διάφορα αιτήματα των εργαζομένων ώστε αυτά να αποκτήσουν μία διεκδικήσιμη μορφή.

 

Το ΣΕΘ ως κλαδικό σωματείο συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα τόσο των σωματείων ειδικότητας, όσο και των επιχειρησιακών σωματείων. Και επιπλέον βρίσκεται στη θέση να επεκτείνει τις διεκδικήσεις σε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς του κλάδου. 

Στα πλαίσια του ΣΕΘ ιδρύονται ειδικές υποομάδες που συζητούν, επεξεργάζονται και μορφοποιούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, μπορούν να ιδρυθούν ειδικές σωματειακές επιτροπές τουλάχιστον έξι (6) ατόμων για συγκεκριμένες ειδικότητες και επαγγελματικές ομάδες, καθώς και τοπικά παραρτήματα και επιτροπές σε κάθε διαφορετικό χώρο εργασίας και επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο έχοντας άμεση ή έμμεση σχέση με αυτόν. Επίσης στα πλαίσια του σωματείου μπορούν να συσταθούν περιφερειακά τμήματα με έδρα άλλους δήμους και περιφέρειες της χώρας πλην της Αθήνας και του Πειραιά.

Το ΣΕΘ φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο κλαδικό σωματείο, ένα οργανωτικό δίκτυο για τους εργαζομένους του κλάδου, με αιτήματα που μπορούν να διαχυθούν στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Στόχοι του σωματείου είναι να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μία εξισορρόπηση μεταξύ εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου, και αξιοπρεπείς αμοιβές για τους εργαζομένους που θα υπερκαλύπτουν το κόστος διαβίωσης. Ένας πρώτος στόχος είναι να σχηματοποιηθούν όλα αυτά σε μία μελλοντική συλλογική σύμβαση εργασίας που θα διασφαλίζει για τους εργαζομένους μία αξιοπρεπή, ως προς τον χρόνο και την ποιότητα, ζωή. 

 Η οργανωτική επάρκεια και η ισχύς του σωματείου εξαρτάται από τη συμμετοχή των μελών του. 

 Η εγγραφή μέλους στο ΣΕΘ δεν έρχεται σε αντίθεση με την ένταξη σε άλλα σωματεία εργαζομένων.

 Το ΣΕΘ καλεί όλες και όλους τους ευαισθητοποιημένους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν τις διεκδικήσεις, τα αιτήματα και εν τέλει τις συνθήκες της εργασίας τους.

 Το ΣΕΘ την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως 18:00 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από τις 14:00 ως τις 18:00 διενεργεί τις εκλογές του με σκοπό να εκλέξει διοίκηση. Θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για όσους και όσες θα βρίσκονται εκτός Αθηνών ή δυσκολεύονται για κάποιο λόγο.

 Η εγγραφή μέλους κοστίζει 10€ και προορίζεται για να καλύψει υλικές ανάγκες του σωματείου για έναν χρόνο. 

 

Παρακαλείσθε τα μέλη να τακτοποιήσετε την ετήσια συνδρομή σας, η οποία ανέρχεται στα 10€, ως εξής:

·         Είτε ηλεκτρονικά μέσω e-banking στο IBAN AlphaBank: GR67 0140 1140 1140 0231 0007 454  (δικαιούχος: ALEXIA PETROPOULOU) Απαραίτητη γνωστοποίηση του ονόματός σας στην αιτιολογία. Παρακαλούμε για τη κατάθεση του αποδεικτικού πληρωμής της τράπεζας στο email του Σωματείου.

 

·         Είτε δια ζώσης στα γραφεία τoυ Σωματείου, πλατεία Κάνιγγος, Γλάδστωνος 10, 6ος όροφος, καθημερινά, ώρα 10:00-15:00. 

 

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή: Γλάδστωνος 10, 6ος όροφος.

Υποψηφιότητες 

ΔΣ:

Αλευράς Κωνσταντίνος

Καρβουνά Σοφία 

Λουκάς Κωνσταντίνος 

Μπαλάκος Στέφανος 

Πετρόπουλου Αλεξία

Πολυχρονοπούλου Κατερίνα

Σπετσιέρης Γεράσιμος

Φαϊτάκης Νικόλαος



Ελεγκτική επιτροπή: 

Κουλούρης Φάνης

Μαστροδήμου Λουκία

Μπάρτης Μάνος

Οσμάνι Σιντορέλα 


Αντιπρόσωποι για δευτεροβάθμιες οργανώσες: 

Αλευράς Κωνσταντίνος 

Λουκάς Κωνσταντίνος 

Μαλακός Στέφανος 

Πετρόπουλου Αλεξία 

 

Σας ευχαριστούμε.

Είμαστε στη διάθεση σας.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η συγκρότηση του νεου ΔΣ του Σωματείου μας

Αγαπητά μέλη, συνάδελφ@ και φίλ@, Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στις εκλογές που προκηρύξαμε και διεξήχθησαν με δημοκρατικότητα, ομαλότητα και επιτυχία! Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, λοιπόν, για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Το ΔΣ μας είναι 7μελές και εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι: Αλευράς Κωνσταντίνος Δάγλα Χρύσα Λούκας Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος Γιάννης Πετροπούλου Αλεξία Πολυχρονοπούλου Κατερίνα Σπετσιέρης Γεράσιμος (Μάκης) Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Μαστοροδήμου Λίνα Δούβρη Ελένη Χατζησίμος Βαγγέλης Εκπρόσωποι μας στην ΠΟΘΑ: Αλευράς Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος Γιάννης Αντιπρόσωπος στο ΕΚΑ: Λούκας Κωνσταντίνος Ύστερα από την πρώτη μας Συνεδρίαση, η συγκρότηση μας ως ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Αλευράς Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος: Σπετσιέρης Μάκης Γενική Γραμματέας: Πετροπούλου Αλεξία Ταμίας: Δάγλα Χρύσα Οργανωτική Γραμματέας: Πολυχρονοπούλου Κατερίνα Επικοινωνία (social media): Πετροπούλου Αλεξία και Πολυχρονοπούλου Κατερίνα Καλλιτεχνικές εκδηλώσ

Το Christmas Theater προσπαθεί να εξωθήσει τους εργαζόμενους σε παραιτήσεις

  Τον Νοέμβριο του 2021 οι εργαζόμενοι στην υποδοχή κοινού στο  Christmas Theater  έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και μοίρασαν φυλλάδια για να γνωστοποιήσουν στο κοινό τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην εργασία τους, καθώς και την αιφνιδιαστική απόλυση συναδέλφου τους. Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες της εταιρείας σε σχέση με τον υπολογισμό των ωρών εργασίας τους, κάτι που μείωνε της συμφωνημένες απολαβές τους. Κατά την επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας μετά το  lockdown  του Ιανουαρίου, η εταιρεία, με μία εκδικητική κίνηση, προχωρά σε απολύσεις ή προσπαθεί να εξωθήσει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες σε παραιτήσεις, υπό τον μανδύα της «οικειοθελούς αποχώρησης». Στεκόμαστε αυτονόητα στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζουμε τους αγώνες τους και θα τους συνδράμουμε σε κάθε βήμα του αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. Δεν θα ανεχθούμε να πληρώσουν οι εργαζόμενοι σε κανένα τομέα της πολιτιστικής δραστηριότητας, το κόστος της πανδημίας. Δε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2024

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,   Ξεκίνησε σήμερα 11/9/2014 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το 2024, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024.  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:00.   Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ οι οποίοι το 2023 είχαν 50-210 ένσημα (ημερομίσθια) και ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: Μουσικού - μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, Ηθοποιού, Τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, Χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, Ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου , Ταμία κινηματογράφου και θεάτρου ,  Ταξιθέτη -τριας θεάτρου - κινηματογράφου ,  Χορευτή-τριας - μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων,  Τεχνικού Θεάτρου και απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις - μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοε